دکوراسیون داخلی
ما در جامعه ای زندگی می کنیم که بروز انقلاب و جنگ در آن کمی ما را از عرصه دکوراسیون و عواملی از این قبیل عقب انداخت. اما به تازگی این رشته به عنوان رشته مورد نیاز جامعه مورد توجه قرار گرفته است.
اگر بخواهیم و بپرسیم ریشه پیدایش دکوراسیون داخلی از کجا بوده است در کمال ناباوری باید بگویم از انسانهای ابتداعی که در غارهای محل سکونت خود بر روی دیوارها نقاشی می کردند. این واژه شکل گرفته است در واقع میل ذاتی انسانها به زیبایی باعث می شود که این زیبایی را در همه حالت در اطراف خود طلب نمایند که یکی از ارکان های زیبایی شناختی توجه به دکوراسیون داخلی یک فضا می باشد. البته دکوراسیون داخلی یک جنبه زیبایی شناختی دارد و یک جنبه عملکردی، در جنبه ظاهری آن که همان بحث زیبایی شناختی می باشد. توجه به روح لطیف و هنر دوستانه هر انسانی شده است. هر چه در یک فضا زیبایی ظاهری بیشتری دارد هر چند که زیبایی کاملا یک المان نسبی محسوب می شود اما در دکوراسیون داخلی سقفی بر آن شده است که برای هر سلیقه ای سبکی از دکوراسیون داخلی وجود داشته باشد. هر چند که جدای از سلیقه هر فضا به نسبت موقعیت مکانی، متراژ و کاربری سبک خاص خود را می طلبد، در دکوراسیون داخلی وجه دیگری نیز وجود دارد که آن رعایت جنبه های علمی و اصولی دکور طراحی می باشد، یک طراح داخلی خوب در کنار هر المان زیبایی که راحی می کند توضیح علمی قانع کننده ای برای استفاده از آن رنگ و سبک و متریال تابه داشته باشد به طور مثال رنگ آبی که در مطلب های دندانپزشکی غالبا دیده می شود جدای از زیبایی اش برای ایجاد احساس آرامش در بیماران قبل از ورود به اتاق دکتر است.ما در دکوراسیون داخلی المانهای استاندارد داریم که مطابق با ابعاد بدن انسان طراحی شده اند و یک طراح داخلی باید تمامی این ابعاد موارد را در کار خود رعایت نماید.دکوراسیون داخلی جنبه تک بعدی ندارد و در تمام فضاها مورد استفاده قرار می گیرد چه در منزل مسکونی، چه در فضاهای تجاری و اداری چه در فضای درمانی در منازل به منظور ایجاد فضایی فاخر و ایمن از لحاظ سلامت روان است چرا که ما با دکوری خوب می توانیم به صورت غیر مستقیم بر روی روحیه افراد در یک خانه تاثیرهای سازنده و یا برعکس مخرب داشته باشیم.
در فضاهای اداری به منظور بالابردن عملکرد کارمندان و پرسنل این علم استفاده می شود. چرا که هرچه راندمان پرسنل بالا برود بازدهی آن شرکت نیز از لحاظ مالی بالا می رود و به تازگی نیز دکوراسیون داخلی جایگاه مهمی را در دکورهای تجاری باز نموده است. چرا که فروشندگان کالا می دانند که یک دکوراسیون خوب می تواند دعوت کننده مشتری به داخل مغازه باشد، همچنین برای فروش بهتر با رقم بالاتر نیز یک دکوراسیون داخلی لوکس نقش بسیار مهمی را ایفا می کند
تعریف دکوراسیون داخلی
کلمه دکوراسیون اصطلاحی برگرفته از فرهنگ لغات فرانسوی ست که بنا به تعاریف لغت نامه ی دهخدا در فارسی به تخصص و فنون در رشته ی آموزشی آذین بندی، آذین و آراستن اطلاق می شود.
یکی از جامع ترین تعاریف از هنر دکوراسیون را لغت نامه آکسفورد ارائه میدهد که بنا به مندرجات آن، در هنر دکوارسیون داخلی ، عناصری مانند رنگ، مبلمان، نور و سایر جزئیات موجود در یک فضای ساختمانی، به گونه ای هنرمندانه و هماهنگ در کنار هم طراحی می شوند.
هنر دکوراسیون داخلی
هنر دکوراسیون داخلی تنها چیدمان اشیا و اثاثیه نیست و عوامل و پارامترهای بسیاری در آن ایفای نقش می کنند. در طراحی دکوراسیون داخلی ،علاوه بر جزئیات مبلمان ها، نور، رنگ، سلیقه و روحیه ی ساکنین و نیازهای آنان بایستی به دقت بررسی شود و بهترین گزینه ی ممکن ارائه شود.
دکوراسیون داخلی مانند هنرهای دیگر، دارای سبک و سیاق و اصولی است که براساس سلیقهها و نیازهای هر دوره، دستخوش تغییر میشوند .
مبحث طراحی و دکوراسیون داخلی امروزه در بین مردم اهمیتی خاص یافته و در بسیاری از دانشگاهها و مراکز علمی به عنوان رشته ای مجزا تدریس می شود. الگوهای و ایده های مختلفی اعم از مدرن و کلاسیک، توسط طراحان این رشته به کار گرفته می شود و از محدودیت های معماری در زمینه اجرا، معمولا خبری نیست و می توان به ایده های بلند پروازانه ایشان تجسم بخشید، چه بسا به گونه ای میان گستره ای، موضوع فعالیت رشته های مختلف هنری از مجسمه سازی گرفته تا نقوش برجسته قرار میگیرد. پیشرفت تکنولوژی به سبب تسهیل در یکسری از مسائل تاسیساتی و اجرایی از یک طرف و تنوع و کارآیی بالا در محصولات عرضه شده، زمینه مساعد و کارآمدی را در سطح جامعه به وجود آورده است؛ بهانه ای که پرداختن به مقوله طراحی داخلی را جزء لاینفک فضاهای معماری بر می شمارد.
همیشه گرفتن نتیجه ها ی مطلوب برای انجام هر کاری، داشتن اطلاعات درست و تجربه های تئوری و عملی در زمینه آن موضوع ها را در جهت موفقیت کمک می کند که درباره دکوراسیون این اطلاعات را می توانیم به دو بخش کلی تقسیم کنیم:
پوشش های اصلی : شامل فضاهای مثل کف، سقف، دیوارها و دربها می باشد که زمینه اصلی کار دکوراسیون داخلی را دربرمی گیرد.
لوازم دکوراسیون : شامل مبلمان، فرش، تابلو، کاغذ دیواری، کمد، کابینت، پرده و خیلی چیزهای دیگر که در کنار یکدیگر دکوراسیون ما را تشکیل می دهند.
در مقایسه این دو بخش پوشش های اصلی از اهمیت بیشتری برخوردارند چون به نسبت لوازم دکوراسیون ثابت تر بوده و نقش پس زمینه را برای لوازم دکوراسیون اجرا می کنند. در پوشش های اصلی دیوارها و دربها جایگاه ویژه ای دارند زیرا میزان تاثیرگذاری آنها بر روی لوازم دکوراسیونی بسیار چشمگیرتر است و گذشته از موضوع تاثیر روی دیگر لوازم محیط، دیوارها و رنگ آنها در تغییر وسعت و نور فضا بسیار موثر است.
- دکوراسیون داخلی اداری
- دکوراسیون داخلی مسکونی
- دکوراسیون داخلی کافی شاپ
- دکوراسیون داخلی بوتیک
- دکوراسیون داخلی سالن زیبایی
- روف گاردن و فضای سبز
- دکوراسیون داخلی مزون